تشخیص عفونت های موثر بر ناباروری | آزمایشگاه سلامت

تشخیص آزمایشگاهی مایکوپلاسما و سایر عفونت‌های دستگاه ادراری تناسلی از اهمیت بالایی برخوردار است، به‌ویژه در زنان و مردان با مشکلات ناباروری. این بروشور به تشریح روش‌های تشخیصی مایکوپلاسما، کلامیدیا و نایسریا، و تأثیر آن‌ها بر ناباروری پرداخته و همچنین به بررسی تکنیک‌های درمانی مؤثر می‌پردازد.
تصویر آزمایشگاه سلامت
آزمایشگاه سلامت

بروشور های علمی و دقیق پزشکی و آزمایشگاهی

چی تو این بروشور میخونی؟

تشخیص افتراقی و آزمایشگاهی مایکوپلاسما

تشخیص آزمایشگاهی مایکوپلاسما بر اساس تست‌های تخصصی بیوشیمیایی و رشد بر روی محیط پایه PPLO و فراهم آوردن شرایط رشد با افزودن مکمل‌های مورد نیاز که از رشد سایر ارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کنند، انجام می‌پذیرد. در آزمایشگاه سلامت، برای تشخیص مایکوپلاسما از محیط پایه PPLO براث و آگار استفاده می‌شود. همچنین، مکمل‌های لازم به این محیط‌ها افزوده می‌شود، از جمله سرم اسب تازه و عصاره مخمر.

درمان

برای درمان عفونت‌های مایکوپلاسمایی، آنتی‌بیوتیک‌هایی که سنتز پروتئین‌ها را متوقف می‌کنند، مانند اریترومایسین که بر ضد اوره‌آپلاسما اوره‌آلیتیکوم فعال است، به کار می‌روند. مایکوپلاسماها فاقد دیواره سلولی هستند؛ بنابراین، آنتی‌بیوتیک‌هایی که در سنتز دیواره سلولی اختلال ایجاد می‌کنند، نظیر پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌ها، بر روی آن‌ها تأثیری ندارند.

مایکوپلاسما و ناباروری

مایکوپلاسماها یکی از مهم‌ترین باکتری‌های مقاوم به اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها هستند (به علت عدم وجود دیواره سلولی). این ارگانیسم‌ها معمولاً از دستگاه ادراری-تناسلی افراد آلوده جدا می‌گردند. مایکوپلاسما هومینیس و گونه‌های اوره‌آپلاسما از گونه‌های مهم هستند که در بروز بیماری‌های عفونی مختلفی نقش دارند. این باکتری‌ها می‌توانند در محل‌های خاصی از دستگاه تناسلی کلونیزه شده و باعث بیماری‌های سرویسیت، واژینیت، سالپنژیت و اورتریت غیر گونوکوکی شوند. همچنین ممکن است باعث حاملگی‌های خارج رحمی، سقط و ناباروری شوند.

عفونت مایکوپلاسما و دستگاه ادراری تناسلی

عفونت‌های دستگاه ادراری-تناسلی یکی از مسائل مهم در علم پزشکی هستند. در آزمایشگاه سلامت از بیماران نمونه‌گیری به وسیله سوآپ مخصوص به عمل آمده و در محیط ترانسپورت اختصاصی به بخش میکروبیولوژی انتقال داده می‌شود. سپس، زیر نظر متخصصین آزمایشگاه، تشخیص افتراقی در حد جنس و گونه انجام و گزارش می‌گردد.

تشخیص آزمایشگاهی و عفونت کلامیدیا

باکتری کلامیدیا تراکوماتیس یکی از عوامل مهم در ایجاد ناباروری است. عفونت با این باکتری می‌تواند باعث بیماری‌های التهابی لگن شود که منجر به ناباروری و حاملگی خارج از رحم می‌گردد. این بیماری می‌تواند از مادر آلوده در هنگام زایمان به نوزاد منتقل شود. روش‌های آزمایشگاهی توصیه شده شامل ایمونوفلورسانس (MIF)، EIA، DIF و NAAT می‌باشد.

عفونت نایسریا گونوره‌آ

باکتری نایسریا گونوره‌آ نیز باعث عفونت مجاری ادراری-تناسلی می‌شود که منجر به دفع چرک از آن می‌گردد. این بیماری در زنان می‌تواند باعث عفونت دستگاه تناسلی و در نتیجه بیماری التهابی لگن گردد که در صورت عدم درمان منجر به ناباروری می‌شود. تشخیص آزمایشگاهی نایسریا گونوره‌آ از طریق بررسی نمونه ترشحات و کشت انجام می‌شود. برای درمان از داروی سفتریاکسون استفاده می‌گردد.

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گیری رایگان!